Articole Generale

BLUES „CON-FUSION” revine in forta cu editia a VIII-a

Festivalul Internațional de Muzică BLUES „CON – FUSION”, ediția 2017, va avea loc la Suceava, în perioada 29 iunie – 1 iulie.

Festivalul Internaţional de Muzică Blues ”Con-Fusion” este o poveste dincolo de un eveniment. S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoștința pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, un bluesman al Suceavei, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viață. An de an „Blues Con-Fusion” s-a transformat într-o manifestare a orașului, cu mai mulți participanți, artiști şi public, și în locații din ce în ce mai mari. A devenit într-un mod spectaculos un element din identitatea culturală Sucevei, un eveniment cu însemnătate națională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile de gen din Europa. De-a lungul timpului am avut invitaţi de marcă din aproape toate ţările europene şi USA, o diversitate de genuri muzicale apropiate blues-ului.

Programul include trei zile de festival, cu concerte joi, vineri și sâmbătă seara, urmate de câte o sesiune de jam session. Pentru că a devenit o manifestare culturală a regiunii, 2017 va aduce și o componentă educațională, prin organizarea de work-shopuri pregătitoare în liceele din Suceava, un seminar pentru elevii de liceu susţinut de artişti români şi străini și chiar demo-uri în parcul central din Suceava. În acest an, A.G. Weinberger îşi va lansa volumul de scrieri “Singular” tot în cadrul Festivalului. Va fi amenajată o zonă de campare gratuită, în vecinătatea scenei principale, unde, pe timpul zilei va fi amenajată o mică scenă pentru cei care vor să cânte. În 2017 gazda concertelor din cadrul festivalului va fi tot legendara Cetate de Scaun a lui Ștefan cel Mare unde, la scena principală, vor concerta câte 4 trupe pe seară. Locația permite cea mai buna infrastructură pe care a avut-o până acum concertul. Sesiunile de jam session vor fi în restaurantele din oraş, cu capacităţi care să permită accesul a 200 de persoane, pe parcursul a trei nopţi.

Blues Con-Fusion a devenit un reper cultural important al acestei regiuni, şi a consolidat o formulă sustenabilă prin care arta, divertismentul și educația „fuzionează”. Alte arte, ca filmul, pictura, fotografia, literatura se alătură şi ele acestui eveniment. Dincolo de faptul ca a devenit unul din cele mai emblematice elemente de personalitate a orașului Suceava, acest fenomen reprezintă și o platforma de promovare a tinerelor talente și de realizarea de noi proiecte.

Articole Similare

Back to top button