Articole Generale

CLAUDE KARNOOUH, din nou la SUCEAVA, cu o noua carte si o noua provocare

Evenimentul, organizat de Alexandria Publishing House și Alexandria Librării împreună cu  Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, va avea loc miercuri, 17 mai 2017, ora 16.00, în Aula din Corpul E, în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

La aproape doi ani de la ultima întâlnire cu prietenii și cititorii săi din Suceava, antropologul francez Claude Karnoouh vă provoacă de această dată la o dezbatere incomodă pe marginea unei genealogii a globalizării, cu prilejul lansării volumului de eseuri ”Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critic-filosofice ale unui sceptic în acțiune” (apărut la Alexandria Publishing House în octombrie 2016). Invitați speciali la acest eveniment vor fi prodecanul Facultăţii de Istorie, conf.univ.dr. Florin Pintescu și conf.univ.dr. Dan Ioan Dascălu, din cadrul Facultății de Istorie și Geografie, care îl vor introduce pe autor prin scurte considerații asupra cărții lansate în cadrul evenimentului și vor invita pe cei prezenți să ia parte la dezbaterea de idei.

Volumul ”Pentru o genealogie a globalizării. Eseuri critico-filosofice ale unui sceptic în acțiune” face parte din Colecția ”Gândește” a Alexandria Publishing House și se bucură de o prefață semnată de Adrian-Paul Iliescu, profesor doctor la Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti, seful catedrei de Filosofie politică și morală. Tot la Alexandria Publishing House, în 2014, a mai apărut și volumul ”Raport asupra postcomunismului”, volum prefațat de Prof. Univ. Dr. Aurel T. Codoban.

Înființată la mijlocului anului 2007, Alexandria Publishing House face parte din grupul de firme cu capital integral autohton Alexandria Group, alături de unul din cele mai importante lanțuri de librării reunite sub un brand românesc, Alexandria Librării. Alexandria Publishing House își propune să reunească în colecția “Gândește”cele mai importante cărți care au schimbat omenirea.

Articole Similare

Back to top button