Articole Generale

”HARD&SOFT” revine cu ediţia a XXIV-a

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 15 – 20 mai 2017, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD & SOFT, aflat la cea de-a 24-a ediţie.

”Hard&Soft” este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. Concursul a debutat în anul 1994 și a devenit o competiție internațională de prestigiu, ocupînd un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești.

La ediţia 2017 a concursului s-au înscris 16 echipaje – 9 echipaje din ţară (Cluj Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iaşi și Suceava cu câte 2 echipaje) şi 6 echipaje din exterior (Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Germania și China). Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor firme care se implică în sprijinirea, încurajarea și afirmarea tinerelor valori prin competiție.

Articole Similare

Back to top button