Articole Generale

Povestea scrierii si a intrumentelor de scris

Începând de astăzi aflăm ”Povestea scrierii și a intrumentelor de scris” – atelier de caligrafie, în cadrul unui proiect educațional, derulat în perioada 24 – 28 aprilie, în vacanţa de primăvară, de către Muzeul Bucovinei. 

Activităţile proiectului se vor desfăşura zilnic, între orele 10,30 – 13,30 în Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului de Istorie Suceava. Proiectul ”Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie” se adresează copiilor din clasele a III-a, a IV-a şi a V-a din judeţul Suceava care doresc să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, indiferent de pregătirea anterioară sau afinitățile spre caligrafie. În cadrul atelierului, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială, utilizând diverse instrumente de scris: toc, pană sau cărbune. Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne grafice (linii, bastonașe, figuri etc.) cu diverse ustensile de scriere, după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor vedea și o mini-expoziție cu instrumente de scris din colecția Muzeului de Istorie. La finalul atelierului copiii vor caligrafia, pe hârtie specială, o invitație la Muzeul de Istorie adresată părinților, bunicilor sau prietenilor. În data de 28 aprilie, începând cu ora 14.00, părinții, bunicii, colegii şi publicul larg sunt invitaţi să admire lucrările realizate de copii pe parcursul atelierului de caligrafie.

Înscrierea participanţilor se va face pe baza fişelor de înscriere, în limita locurilor disponibile. La atelier se pot înscrie un număr maxim de 20 participanţi/zi.

Articole Similare

Back to top button