Articole Generale

O saptamana de MagicFest la Suceava

Ajuns la cea de-a 8-a ediție, Festivalul Național de teatru în limba engleză, MagicFest, va avea loc anul acesta în perioada 22-29 aprilie.

Începând de sâmbătă și preț de o saptămână întreagă vor lua parte la ateliere de teatru, creație teatrală și la diferse alte activități, 8 trupe de liceeni din: București – Bacău – Timișoara și Suceava.
Atelierele vor fi coordonate de tineri actori, studenți sau absolvenți ai Univerșității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică. Participanții vor prezenta câte 2 piese, una în limba engleză, pregătită cu scopul participării în concurs și una în limba română creată pe parcursul atelierelor speciale. Trupele vor avea o săptămână intensă, participând și la un atelier de noapte în care vor trebui să creeze un mini spectacol non-verbal. Festivalul este organizat de Asociația MagiMedia în parteneriat cu Colegiul Național “Petru Rareș” și cu sprijinul Conșiliului Județean și Primăriei Suceava, Casei de Cultură a Sindicatelor și Teatrului “Matei Vișniec”.
Scopul principal al festivalului constă în descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, precum și o creștere a interesului tinerilor pentru teatru, literatură și artă. Ediția de anul acesta a festivalului se va desfășura sub motto-ul “Give it a twist to infinity!”, organizatorii promițând o ediție de neuitat. Spectacolele se vor ține pe scena Teatrului Municipal “Matei Vișniec” Suceava, iar intrarea este liberă în limita numărului de locuri disponibile.

Articole Similare

Back to top button