Stiri Nationale

Inca aproape 100 de microbuze pentru moldoveni

Pe parcursul zilei de ieri s-a semnat contractul prin care alte 96 de microbuze şcolare au fost donate de Guvernul României (reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice), Guvernului Republicii Moldova (reprezentat de către Ministerul Educației).

Donaţia a fost prevăzută în cadrul Memorandumului semnat între guvernele celor două ţări, pentru acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei, respectiv continuarea programului de donaţie de microbuze şcolare în scopul soluţionării situaţiilor celor mai dificile şi urgente din mediul rural al Republicii Moldova. Este vorba de 96 de microbuze destinate transportului de elevi, respectiv 95 de autovehicule tip 16+1 locuri pe scaune și a unui autovehicul destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă și echipat pentru 2 locuri speciale – fotolii (scaune) rulante.
Microbuzele, care au fost achiziționate de către Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, sunt complet echipate şi pregătite pentru introducerea lor în exploatare, partea română suportând, totodată, și cheltuielile aferente livrării acestora în Municipiul Chișinău. Noile mijloace de transport în comun a elevilor ar urma să ajungă în Republica Moldova în cursul lunii viitoare. Acestea vor avea culoarea galbenă aplicată prin vopsire pe toată suprafața exterioară și două casete luminoase cu inscripția “TRANSPORT ELEVI”.
Pe lângă acestea, România a mai donat Republicii Moldova, în luna septembrie 2014, alte 100 de microbuze cu aceeași destinație.

Articole Similare

Back to top button