Articole Generale

”Penelul fermecat” si-a desemnat castigatorii

Vernisajul expoziţiei ,,Frumuseți din țara noastră”, organizat în cadrul Concursului Naţional de Creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul Fermecat”, va avea loc astăzi începând cu ora 12:00, la Muzeul Bucovinei.

Concursul, ajuns la ediția a XII-a, a fost iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Județean Suceava și se derulează în parteneriat cu: Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Suceava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Știinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ștefan cel Mare” Suceava şi este organizată de cadrele didactice de la: Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti. Expoziţia cuprinde 224 lucrări ale preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocii şi mari, structurate în 4 secţiuni: desen/pictură – 133 lucrări, grafică – 20 lucrări, modelaj – 55 lucrări, mozaic – 16 lucrări. Juriul a acordat 224 de premii din care 4 Mari Premii, câte 1 pentru fiecare secțiune, 181 premii I și 39 premii speciale, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă.

Marele Premiu ,,Penelul fermecat” la secțiunea desen/pictură a fost obținut de preșcolarul GORBĂNESCU RAREȘ, de la G.P.P. a C.N. ,,Mihai Eminescu” Suceava, cu lucrarea cu tema:,,România de vis”. La secțiunea grafică s-a acordat preșcolarului MARCU ADELINA, cu lucrarea intitulată ,,Sunt o mândră româncuță” de la G.P.N. ,,Țăndărică” Suceava. Marele premiu ,,Micul maestru” la secțiunea modelaj a fost obținut de preșcolarul OBREJA ECATERINA MARIA, de la G.P.P.,,1-2-3”. Marele premiu ,,Măiestrie și copilărie”, la secțiunea mozaic a fost adjudecat de preșcolarul ŢUGUI MATEI, cu lucrarea intitulată ,,Cu tata în drumeție”, de la G.P.N. ,,Sfânta Treime Rădăuți.

De menționat este și faptul că, preșcolarii de la Grădinița Specială Fălticeni, au obținut 5 premii I.

Articole Similare

Back to top button