Articole GeneraleCulturaEvenimenteStiri Locale

Dino Massa, în concert pe scena Casei de Cultură din Rădăuți

Sâmbătă, 27 mai 2023, începând cu ora 19:00, pe scena Casei de Cultură Rădăuți, Dino Massa va susține concertul MOVIE MUSIC JAZZ PROJECT.

În cadrul evenimentului, cunoscutul pianist va prezenta unele dintre cele mai frumoase melodii scrise pentru filme renumite, precum Harry Potter, Legenda anului 1900, Stăpânul inelelor, Nuovo Cinema Paradiso, Once Upon a Time in America, Limelight, Forrest Gump și Micul dejun la Tiffany, a căror muzică extraordinară a făcut obiectul unei mari lucrări de rescriere și aranjare a creației lui Dino Massa.

Concertul este organizat de Fundația EDEN Suceava, în parteneriat cu Casa de Cultură Rădăuți.

Compozitor activ și profesor de pian de jazz la Conservatorul din Napoli, Dino Massa a cântat atât în Italia, la Orsara Jazz, Antiphonae Jazz, Jazzità Rome, Jazz e non solo Jazz, Muntagn in Jazz, Talos Jazz, în Statele Unite, la American Jazz Museum Kansas City, cât și în întreaga Europă: în Spania, la Jimmy Glass Jazz Festival Valencia, în Polonia, la Summer Jazz Festival Cracovia, în Cehia, la Prague Jazz Festival, în Portugalia, la Cascais jazz club în direct la Radio Antena2, iar apoi în numeroase cluburi de jazz din Franța, Marea Britanie, Belgia, Irlanda, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Muntenegru, Croația și Bosnia.

A realizat 10 discuri în calitate de lider, ultimele două CD-uri ale sale fiind „Echoes of Europe”, lansat de casa de discuri americană ARC, înregistrat în Statele Unite și interpretat de unii dintre cei mai buni interpreți de jazz din zona Kansas City și „Suite pour le piano for jazz quartet”, lansat de casa de discuri norvegiană Losen Records. În 2021 a lansat, pentru edițiile NullaDie, primul său roman, thillerul „L’Orchestra jazz si tinge di giallo”. Un nou album LIVE IN WARSAW, înregistrat de Dino Massa Polish Quartet, a fost lansat de casa de discuri belgiană Off în ianuarie 2023.

A colaborat cu numeroși muzicieni de jazz, cum ar fi John Abercrombie, Marcus Hampton, Stan Kessler, Chris Burnett, Clarence Smith, Sigurdur Flosason, Tomasz Grzegorski, Kyron Bourke, Lukas Zjta, Shule Jovovic, Bruno Tommaso, Maurizio Giammarco și mulți alții.

„Trăind prin muzică, de mai bine de 20 de ani, Dino Massa poate ne e contemporan, dar devine sub ochii noștri un clasic”, precizează organizatorii eneimentului de la Rădăuți.

Articole Similare

Back to top button