Articole GeneraleComunicate de presaSanatateStiri Locale

Un pacient cu obezitate morbidă, operat în premieră la Spitalul Județean Suceava, a fost externat după 100 de zile de spitalizare

În cursul zilei de marți, 25 iulie 2023, a fost externat de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după o perioadă de spitalizare de 100 de zile, un pacient supraponderal care, în luna aprilie, a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, cu obezitate morbidă, având 240 de kilograme, suferise o fractură la nivelul șoldului stâng, în urma unui accident rutier. Fractura fiind echivalentă cu o separare a articulației șoldului, specialiștii au decis că realizarea unei operații ortopedice era necesară, aceasta realizându-se în condiții speciale. „A fost o adevărată provocare pentru personalul medical întrucât intervenția a necesitat pat special, masă operatorie specială, au fost folosite cele mai mari instrumente și chiar și așa am fost la limita tehnologiei. De asemenea, investigațiile imagistice s-au efectuat cu dificultate datorită circumferinței abdominale a pacientului, care nu permitea trecerea prin scanerul computer tomografului”, declara dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Spitalizarea de durată a fost necesară din cauza complicațiilor apărute la nivelul plăgii operatorii, din cauza obezității. După această perioadă, pacientul a părăsit spitalul pe picioarele lui, evoluția fiind, în general, una favorabilă. Bărbatul va reveni pentu control în ambulatoriul de ortopedie.

Articole Similare

Back to top button