EmisiuniInterviuri si Reportaje

UN AS PENTRU VOI

În ediția specială a emisiunii UN AS PENTRU VOI, de vineri, 22 mai 2020, realizată de Gabriela Teișanu, în contextul trecerii la cele veșnice a Înalt Preasfinției Sale Pimen, prin interveție telefonică s-a aflat ing. prof. Ilisoi Ionuţ Vichentie, manager al Coralei „Ciprian Porumbescu” și membru în Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

“De mic copil, de pe la 3-4 ani, mama mă ducea la Mânăstirea “Sfântul Ioan cel Nou”, unde bineînțeles, duminică de duminică slujea Înalt Preasfinția Sa Pimen. Când am crescut, stăteam tot timpul în fața Sfântului Altar și așteptăm să îi țin toiagul. Așa am început să mă apropii încet, încet de bisercă și să îl cunosc mai mult pe Preasfinția Sa” ne-a mărturisit Ionuț Ilisoi.

“La fiecare predică, Înaltul Ierarh ne reamintea cât de binecuvântați suntem noi, aici, prin tradiții, prin port, prin meșeteșugurile pe care le avem de la strămoșii noștri și credința pe care o purtăm în suflet din generație în generație” a mai declarat invitatul nostru, vizibil emoționat.

“În aceste săptămâni, la slujbele de duminică, era o liniște apăsătoare, parcă prevestea ceea ce avea să se întâmple, ne lipsea Vlădica Pimen. Aceste trei zile de priveghere au fost triste pentru noi și au trecut pe atât de repede pe atât de greu. Sperăm să îi cinstim amintirea și de acolo de sus, unde a ajuns să ne vegheze și să ocrotească frumoasa noastră Bucovină” a conchis Ionuț Ilisoi.

Articole Similare

Back to top button