Stiri Locale

BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ ARE LOC PE 20 APRILIE

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Suceava organizează Bursa general a locurilor de muncă. AJOFM a anunțat că angajatorii suceveni care sunt interesaţi în acoperirea deficitului de personal şi vizibilitate în mediul sucevean de afaceri, precum şi toate persoanele care doresc să se angajeze sau să schimbe locul de muncă , sunt invitaţi vineri, 20 aprilie 2018, la Iulius Mall Suceava, parter, zona liftului panoramic, începând cu ora 10.

Evenimentul are loc simultan și în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 76 de angajatori, 30 confirmând deja prezența la bursa din Suceava, 10 la bursa din Fălticeni, 12 la bursa din Rădăuți și 24 la bursa din Câmpulung Moldovenesc.

La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, domeniile de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante la nivelul judeţului sunt construcţiile, comerțul, colectarea și tratarea deșeurilor, hoteluri și alte facilități de cazare, prelucrarea lemnului, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere menţionăm cel al silviculturii și al fabricării autovehiculelor de transport rutier, precizează AJOFM Suceava. Calificările cele mai solicitate la nivelul judeţului sunt cele de dulgher, fierar betonist, zidar, sudor, prelucrător sticlă la țeavă, ospătar, bucătar, fără a limita la acestea posibilităţile de ocupare a ofertelor înregistrate.

Totodată, printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt inginerii cu specializări în calculatoare, construcții și mecanică, precum și economiștii, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 39 de posturi, până în prezent. Bursa din acest an găzduiește ofertele firmelor care instruiesc gratuit persoanele interesate de domeniul antreprenoriatului și finanțează idei promițătoare de afaceri non-agricole în mediul urban.

 

 

Articole Similare

Back to top button